Even voorstellen


Wij zijn Paul & Marion Numan en wonen in een dorp in de Hoeksche Waard in Nederland.

Sinds eind januari 2012 zijn wij de trotse bezitters van ons tweede huis in Noord Frankrijk, de Picardië. De streek heet Thiérache, vormt de uitloper van de Franse en Belgische Ardennen. De Aisne heet het departement en is het op één na dunst bevolkt van Frankrijk. In een klein gehucht tussen Hirson en Vervins.

Het landschap is heuvelachtig en bestaat uit bossen, riviertjes, zachtglooiende weilanden en akkers die door hagen zijn omzoomd. Het doet denken aan het zuiden van Limburg, maar dan veel uitgestrekter en vooral stiller!

Aangezien wij gezamelijk alleen maar met onze drie labradors op vakantie gaan, en hierdoor verschillende ervaringen, zowel positief als negatief, hebben ondervonden met het huren van een vakantiehuisje, hadden wij besloten om er zelf één aan te schaffen in een landelijke omgeving en op rij-afstand van Nederland (ongeveer 3½ uur van ons vandaan).

Dit bevalt ons zo goed en ook de verschillende gasten die wij daar hebben mogen ontvangen waren erg enthousiast. Daarom hebben wij besloten om een tweede huis in Frankrijk aan te schaffen om te verhuren. Dit huis, een gerenoveerde boerenwoning met 1000 m2 grond, welke 10 minuten van ons is gelegen, ligt ook in een gehucht met prachtig uitzicht en is "hondvriendelijk", want als uw hond vakantie heeft, heeft u tenslotte ook vakantie! Maar ook mensen zonder hond zijn van harte welkom, want het huis gunt u de gelegenheid om (even) afstand te nemen van het drukke leven in Nederland en laat u ontdekken wat stilte ook al weer is.

We hopen u (en uw viervoeter(s)) welkom te mogen heten in ons vakantiehuis!